fredag den 5. august 2016

Knuthenlund kom til Sandved

Håber byens borgere vil tage godt i mod de nye varer som er kommet på hylden i butikken.
Varerne skal ses som et forsøg på at udvikle butikken, sådan at det øger dens mulighed for at bestå i fremtiden.
Hvis vi som landsby skal bevare vores handle i byen skal vi som borgere først og fremmest begynde at bruge de handlende, ellers så lukker de. Derfor dette nye tiltag.

I min søgen og higen efter at finde på nye ideer til butikken faldt valget på Knuthenlunds produkter. Knuthenlund fordi, de har eget slagteri hvilket betyder at dyrerne ikke skal transporteres langt for at komme til slagteriet. Det stresser dyrerne, og stresset dyr giver dårligere kød.
Derudover har de melsorter som er produceret på egne marker og kværnet på eget mølle, hvilket igen er et plus på transportkontoen. Vi skal jo have co2 ned.
Melsorterne ( her tænkes på hvede) er af de gamle sorter. Dem tåler de fleste mennesker bedre end den nye, hurtigtvoksende sorter.

Lidt om kødet:
Om lammekødet kan jeg fortælle at dyrerne har gået ude sommer og vinter med mulighed for at kunne gå i læ for regn, rusk og blæst.
De går på godsets store græsarealer og der er massere af frisk græs sommeren lang.

Om grissebasserne kan jeg fortælle at de går ude sommer og vinter. De har mulighed for at gå i skovområder såvel som marker og engarealer.
Racen er Dansk sortbroget landrace som er en stærk og hårdfør gris, og egner sig derfor bedst som frilandsgris.
Idag er den et sjældent syn. Racen, der mange år tilbage, er gennem de sidste mange år blevet fortrængt af moderne svin. 
Grisen er blevet fravalgt i de tradiotionelle landbrug på grund af dens langsomme vækst. Den langsomme vækst er netop det der gør at kødet er så godt og har en meget kraftigere smag.
Kødet har en mørk rød farve.

Kødet fra Knuthenlund kan holde sig op til 12 mdr., fordi det er lynfrosset straks efter slagtningen. Det har ikke ligget fersk som det gør på mange slagterier og butikker.
Kød der har været fersk anbefales kun at være frosset i 6 mdr. 


Pris og kvalitet hænger sammen.

Produkterne fra Knuthenlund er dyre end de produkter fra føtex og bilka. Det kan vi ikke blive uenige om.
Man kan sikkert også få kød der som smager ok, det skal jeg ikke kunne udtale mig om da jeg ikke køber mit kød der. Men her er der ingen garanti for at kødet er dansk og så er dyrerne blevet transporteret under kummerlige forhold. Det er ikke dyrervelfærd.......
I Danmark har vi høje skatter og afgifter, også inde for landbruget. det skal betales og bønderne er nødsaget til at ligge disse afgifter på deres produkter. Hvis ikke de gør det kan de ikke overleve (det ses jo tydeligt hos mange landmænd som har ekstrem dårlig økonomi i dag.
Hvis du vælger at støtte de danske landmænd (økoer eller ej) kommer du til at betale en højere pris for produkterne.
Knuthenlund har kød fra dyr som har haft et fantastisk liv, og som har fået økologisk dansk foder, og som ikke er blevet læsset i en lastbil hvor de nærmest bliver mast ihjæl. Bliver stresset af transporten og der bliver sluppet meget co2 ud under transporten.
Knuthenlund skal betale høje afgifter, skatter og har mange tjek grundet deres økolgiske jordbrug.
Alt det til sammen giver den høje pris
Men er der flere der efterspørger produkter fra denne type landbrug vil flere landmænd ligge om, og prisen på vareren vil falde.
SÅ DET ER DIG SOM FORBRUGER DER SÆTTER DAGSORDNEN.Ingen kommentarer:

Send en kommentar